Compania aeriană Volotea

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image
Descriere
Volotea se promovează ca “linia aeriană a orașelor mici și medii”, și este un proiect al fondatorilor Vueling ( Carlos Munoz și Lazaro Ros), cu baza de operațiuni pe aeroportul Marco Polo de la Venetia, în timp ce sediul este în Barcelona, numele companiei provenind de la verbul din limba spaniolă “revolotear”, ceea ce înseamnă “să zbori prin jur”.
Istoric
Lansatã în aprilie 2012 în Veneţia, compania low-cost operează spre 50 de destinaţii europene, alegând sã ” conecteze capitalele regionale ale Europei”, fără a trece prin hub-urile majore, efectuând, de asemenea, un număr mic de curse charter pentru tour operatori. Primul zbor al companiei low-cost a avut loc pe 5 aprilie 2012, cu un Boeing 717, cu 105 pasageri, ce a decolat de pe aeroportul venețian Marco Polo spre Palermo, iar în Europa de Est a zburat prima dată spre Cracovia, însă zborul a fost suspendat la numai trei luni de la lansare.
Primul zbor
martie 2012
Bagaje
Bagajul de cabină trebuie să se încadreze în greutatea maximă de 10 kg, și dimesniunile totale de 55x40x20 cm. Bagajul de cală gratuit este de până la 20 kg, ceea ce depășeste această limită se va taxa per kg.
Bazele operaționale
Bordeaux–Mérignac, Aeroportul Falcone e Borsellino (Palermo), Aeroportul Nantes Atlantique, Aeroportul Marco Polo Aeroport din Veneția
Destinaţii
50
Zboruri din oraşele
Volotea zboară spre un număr mare de destinații în timpul sezonului estival, sezonului de iarnă, dar efectuează și curse programate de-a lungul anului.
Flotă
Compania operează cu 15 aeronave moderne de tip Boeing 717-100, configurate pentru a transporta 125 de pasageri, cu scaune cu tapiserie din piele.
Mărime flotă
10
Persoane cheie
Carlos Muñoz (CEO), Lázaro Ros (CEO)
Sedii
Barcelona, Catalonia, Spania
Website
http://www.volotea.com