Compania aeriană Wideroes Flyveselskap

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image
Slogan
Short way to far away
Descriere
Wideroe este cea mai mare linie aeriană regională din Scandinavia, membru al grupului scandinav SAS, cu sediul în orăşelul Bodo, din Norvegia de Nord, și principalele aeroporturi Bodo, Tromso şi Sandefjord. Având în vedere caracterul local al companiei aeriene, în oferta Wideroe pot fi uşor găsite conexiuni ieftine şi confortabile către Scandinavia.
Istoric
Widerøes Flyveselskap AS a fost fondată pe 19 februarie 1934 de către 5 prieteni entuziaști. Unul dintre ei a fost Viggo Widerøe. La început, compania era localizată înafara orașului Osolo, la Ingierstrand, și opera curse de taxi aerian, de ambulanță, de transport școlar etc.
Bagaje
Fiecare pasager poate aduce un bagaj de cabină cu dimensiuni maxime de 55x40x20cmș și greutatea de 8 kg, iar bagajul de cală admis trebuie să nu depășească 23 kg, și 158 cm.
Business Lounge
Scandinavian Lounge
Ofertă
Având în vedere caracterul local al companiei aeriene, în oferta Wideroe pot fi uşor găsite conexiuni ieftine şi confortabile către Scandinavia.
Bazele operaționale
Aeroportul Bergen, Flesland, Aeroportul Bodø, Aeroportul Oslo, Gardermoen, Aeroportul Sandefjord, Torp, Aeroportul Tromsø
Destinaţii
47
Zboruri din oraşele
Compania oferă curse spre Norvegia, Danemarca, Suedia şi insulele care aparţin de aceste state – Gotlandia şi Bornholm, iar sezonier, sunt iniţiate conexiuni cu Insulele Britanice. Widerøe operează mai mult de 450 de zboruri pe zi, și spre de două ori mai multe aeroporturi din Norvegia decât orice altă companie aeriană. În prezent, rețeaua constă în 60% rute comerciale și 40% rute PSO (Public Services Obligations).
Flotă
În flota Wideroe nu se găsesc aeronave foarte mari de tip Boeing sau Airbus, acestea nefiind necesare din cauza caracterului local al zborurilor, flota fiind formată în totalitate din 41 de aeronave de tip Bombardier Dash, dintre care cele mai mici au capacitate de 39 de locuri, iar cele mai mari - 78 de locuri, după cum urmează: 8 aeronave Dash-8 300, 20 aeronave Dash-8 100, 3 aeronave Dash-8-Q200 și 11 aeronave Dash-8 Q400. Niciuna din aceste aeronave nu a fost pusă în funcţiune înainte de 1990, iar cele mai noi au fost achiziţionate în anul 2008, toate aeronavele sunt construite între 1990 și 2010.
Mărime flotă
39
Compania mamă
SAS Group
Persoane cheie
Lars Kobberstad (CEO)
Sedii
Bodø, Norvegia
Website
www.wf.no