plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Blue1

image

Descriere

Blue1 este o companie finlandeză deținută de „SAS Group” cu un nod aviatic la Aeroportul din Copenhaga. Blue1 zboară către aproximativ 20 de destinaţii din Finlanda, Scandinavia și către restul Europei. În 2009, a transportat peste 1,4 milioane de pasageri. Compania este un fost membru al Star Alliance și are sediul central în Vantaa.

Istoric

Compania a fost înființată în 1987, și a început activitatea în 1988 drept Air Botnia zburând cu aeronave Embraer EMB-110 Bandeirantes pe zborurile de noapte cu marfă și cu pasageri de la Helsinki la Kauhajoki și Seinäjoki. Air Botnia a fost redenumită Blue1 în ianuarie 2004 și s-a alăturat grupului “Star Alliance” ca primul membru regional la 3 noiembrie 2004. Blue1 a devenit membru cu drepturi depline al Star Alliance la 1 ianuarie 2010. În 2005, Blue1 a devenit a doua cea mai mare companie aeriană finlandeză cu mai mult de 100 de zboruri pe zi și cel mai mare operator între Finlanda și Scandinavia. În 2006, Blue1 a adăugat 10 noi rute non-stop către Europa crescând capacitatea sa totală cu mai mult de 50%. În 2008, Blue1 și-a mutat operațiunile de la Londra la Stansted la Aeroportul Heathrow, și a efectuat o expansiune puternică pe rutele de afaceri interne. În 2009, noi rute în Laponia, inclusiv Paris-Kittilä au fost deschise pentru sezonul de iarnă și rutele Biarritz, Dubrovnik și Split, pentru călătoriile de vară. La data de 26 martie 2012, Blue1 a schimbat nodul aviatic principal de la Helsinki-Vantaa la aeroportul din Copenhaga.

Business Lounge

Scandinavian Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Helsinki-Vantaa

Destinaţii

22

Orașe Focus

Aeroportul Arlanda, Aeroportul Copenhagen

Zboruri din oraşele

În prezent, Blue1 efectuează curse către următoarele destinaţii: Suedia, Grecia, Italia, Ungaria, Danemarca, Croaţia, Regatul Unit, Finlanda, Franţa, Norvegia.

Flotă

Flota actuală a companiei este formată din nouă aeronave Boeing 717 cu o vârstă medie de aproximativ 11 ani.

Mărime flotă

9

Compania mamă

SAS Group (Finland)

Persoane cheie

Janne Hattula (CEO)

Sedii

Vantaa, Finlanda

Website

www.sas.fi

Comentarii

Caută