plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Flydubai

image

Slogan

Get Going

Descriere

Dubai Aviation Corporation, sau flydubai este o companie aeriană low-cost, cu sediul principal în Aeroportul Internaţional Dubai, în ultimii trei ani fiind considerată cea mai dinamică companie din lume, cu cea mai rapidă creştere.

Istoric

Flydubai a fost înfiinţată de către Guvernul din Dubai în anul 2008, şi a început operarea zborurilor în iunie 2009. Chiar dacă nu face parte din The Emirates Group, Emirates a susţinut operatorul low-cost flydubai în faza iniţială de lansare a companiei pe piaţă. Pe 14 iulie 2008, flydubai a realizat o comandă pentru 50 de Boeing 737-800, în valoare de 3,74 miliarde de dolari, cu condiţia de a modifica pentru aeronave mai mari, Boeing 737-900ER. Prima parte a comenzii a fost livrată în 17 mai 2009, iar primele rute au fost stabilite către Beirut, Liban şi Aman, Iordania, încă de atunci, reţeaua de zboruri a cunoscut o dezvoltare semnificativă.

Primul zbor

01 iunie 2009

Bagaje

Politica de bagaj presupune transportarea gratuită a unui bagaj de mână în cabină care să se încadreze în dimensiunile 56x45x25cm, în limita a 7 kg pentru zborurile la Economy Class, respectiv 15 kg la Business Class. Pentru bagajul de cală se admit până la 3 bagaje de pasager, în limita a 32 kg şi dimensiunile de 75x55x35cm.

Bazele operaționale

Aeroportul Internațional Dubai

Destinaţii

52

Zboruri din oraşele

Flydubai efectuează curse în peste 60 de destinaţii din Orientul Mijlociu, Nordul Africii, Oceanul Indian, Asia, Europa Centrală și de Est etc. Printre alte destinatii, merită menţionate: Male, Addis Abeba, Colombo, Lucknow, Bagdad, Kabul, Dhaka, Djibouti, Bahrain, Kartoum, Karachi etc.

Flotă

Flota companiei flydubai este formată din 28 de aeronave noi Boeing 737-800 Next Generation – una dintre cele mai sigure şi moderne ale momentului, vechimea medie a flotei fiind sub 2 ani.

Mărime flotă

28

Persoane cheie

Ahmed bin Saeed Al Maktoum (Chairman), Ghaith Al Ghaith (CEO), Kenneth Gile (COO)

Sedii

Aeroportul Internațional Dubai, Emiratele Arabe Unite

Website

http://www.flydubai.com

Comentarii

Caută