plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Iceland Express

image

Descriere

Iceland Express a fost o companie aeriană low-cost, cu sediul în Reykjavík, Islanda, care acum este operată de către WOW air, cu baza centrală în aeroportul Keflavik, și este deţinută de către grupul de investiţii islandez Northern Travel Holding.

Istoric

Iceland Express a fost înființată în anul 2002, și a început operațiunile în februarie 2003, fiind prima companie low-cost din Islanda. Inițial, compania realiza zboruri zilnice din Reykjavik către oraşe ca Londra sau Copenhaga, în prezent, aeronavele sale, precum şi cele închiriate zboară din aeroportul Keflavíkurflugvöllur către 21 state din Europa şi nu numai.

Bagaje

Iceland Express permite un bagaj de mână cu greutatea maximă de 10 kg, iar cea a bagajului de cală de 20 kg.

Baza operațională principală

Aeroportul Internațional Keflavík

Destinaţii

17

Zboruri din oraşele

Compania Iceland Express operează zboruri din Islanda către Akureyri, Egilsstair, Reykjavik, precum şi către aeroporturi din Alicante, Barcelona, Bazyla, Berlin, Frankfurte, Friedrichshafen, Kopenhaga, Londra, Paris, Stokholm, Billund, Luxemburg, Eindhoven, Oslo, Goteborg, iar din mai 2008, din Varşovia, și planifică iniţierea unor zboruri lungi transatlantice din Islanda către New York şi Boston.

Flotă

Flota Iceland Express este alcătuită din avioane de tip: Boeing MD-90 – aeronava îngustă de mărime medie, modelul creat de către firma McDonnell Douglas precum şi Boeing 757-200, McDonnell Douglas MD-82, 2 aeronave Airbus A320-214, cu o capacitate de 180 de pasageri fiecare – operate de Holidays Czech Airline; precum și Boeing 737-300, Boeing 737-500, Boeing 737-700 și Boeing 757-200 – toate operate de Astraeus Airlines.

Mărime flotă

2

Compania mamă

Fengur

Persoane cheie

Skarphéðinn Berg Steinarsson, Managing Director

Sedii

Reykjavík, Islanda

Încetarea activității

24 octombrie 2012

Website

http://www.icelandexpress.com

Comentarii

Caută