plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

PGA Portugália Airlines

image

Descriere

Portugália-Companhia Portuguesa de Transportes Aéreos, SA, sau Portugalia, este o companie aeriană regională cu sediul pe de Aeroportul Portela din Lisabona, Portugalia, precum și o filială de TAP Portugal. Portugália a primit titlul de "Cea mai bună companie aeriană regională" în Europa 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 și 2006, și Premiul Skytrax pentru cel mai bun personal de cabină, în Europa, în anul 2005. Aceasta operează servicii regulate interne și internaționale de la Lisabona și Porto, precum și servicii charter europene, din anul 2007 exclusiv în conformitate cu codurile de zbor TAP. Baza principală este Aeroportul Portela, Lisabona, dar are un hub secundar la Aeroportul Francisco Sá Carneiro, Porto.

Istoric

Ideea de a crea o nouă companie a apărut în 1987, la inițiativa Cooperativei de Piloți, Biroului de Proiecte și Studii pentru Sectorul Transporturilor și Grupului Espirito Santo. Proiectul s-a materializat un an mai târziu, cu includerea, la 25 iulie 1988, a unei societăți pe acțiuni cu capital integral portughez și capital privat. PGA a început să funcționeze în 1990, primul zbor oficial, pe 07 iulie, a conectat Lisabona cu Porto în aceeași zi în care s-a deschis ruta Faro/Lisabona.

Baza operațională principală

Aeroportul Portela

Destinaţii

23

Orașe Focus

Aeroportul Francisco Sá Carneiro

Zboruri din oraşele

O filială a Aviației Omni foloseste culorile companiei Portugalia Airlines și uniforma celor de la PGA Express, și opereaza servicii de la Lisabona la A Coruña, Malaga, Sevilla și Casablanca.

Flotă

Compania aeriană PGA-Portugália Airlines dispune de o flotă formată din 14 aeronave de tip: BAe 146 / Avro RJ, Embraer 135/145, Fokker 70/100, Saab 2000.

Mărime flotă

16 (împreună cu PGA Express)

Compania mamă

TAP Portugal

Persoane cheie

Luiz Plácido Lapa (CEO)

Sedii

Aeroportul Lisabona Portela, Lisabona, Portugalia

Website

www.Portugalia-airlines.pt/

Comentarii

Caută