plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Thai Airways International

image

Slogan

Smooth as Silk, I Fly THAI

Descriere

Compania aeriană națională a Tailandei, Thai Airways International Public Company Limited, are sediul principal în Aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok.

Istoric

Thai Airways a primit de la Skytrax premiile „Cel mai bun personal la bord” și „Cea mai bună compania aeriană din lume” în anul 2006 și locul doi în 2007, iar în 2009 „Cea mai bună sală de așteptare” (en: lounge) pentru clasa I în aeroportul Suvarnabhumi[2]. Fondată în 1960, ca joint venture între Scandinavian Airlines System (SAS) şi Thai Airways Company, compania a realizat primele zboruri către 9 destinaţii din Asia, iar primul zbor intercontinental a fost operat în 1971, către Australia. Împreună cu companiile Air Canada, Lufthansa, United Airlines și SAS, Thai Airways a format în 1997 prima şi în prezent cea mai mare alianţă din industria aviatică - Star Alliance.

Bagaje

Bagajul de mână nu trebuie să depășească 7 kg, iar cele de cală trebuie să se încadreze în maxim 20 kg pentru Economy Class, și 30 de 30 pentru Business Class.

Business Lounge

Royal First Lounge, Royal Orchid Spa, Royal Silk Lounge, Royal Orchid Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Suvarnabhumi

Destinaţii

75

Orașe Focus

Aeroportul Internaţional Chiang Mai, Aeroportul Internaţional Phuket

Zboruri din oraşele

Thai Airways efectuează curse spre peste 75 de destinații din Europa, Asia, America de Nord, Australia şi Oceania, precum: Auckland, Atena, Bombay, Brisbane, Delhi, Dubai, Jakarta, Frankfurt, Hanoi, Hong Kong, Ho Chi Minh, Islamabad, Kathmandu, Karachi, Kuala Lumpur, Kuweit, Copenhaga, Londra, Los Angeles, Manila, Milano, Melbourne, Munchen, Moscova, Madrid, Paris, Beijing, Perth, Rangoon, Roma, Seul, Singapore, Sydney, Shanghai, Stockholm, Tokyo, Taipei, Zurich.

Flotă

Flota companiei aeriene Thai Airways International este formată din 91 de aeronave de tip Airbus, Boeing şi ATR.

Mărime flotă

91 (+ 40 comenzi) cu excepţia avioanelor cargo

Subsidiare

THAI Smile, Nok Air

Compania mamă

Ministerul Finanțelor

Persoane cheie

Ampon Kittiampon (Chairman), Sorachak Kasemsuvan (President)

Sedii

Districtul Chatuchak, Bangkok, Thailanda

Website

www.thaiairways.com

Comentarii

Caută