plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

TNT Airways S.A.

image
Descriere
Compania belgiană TNT Airways este o filială a TNT Express, unul dintre liderii mondiali în distribuția prin curierat expres, a început în 1999 ca fiind companie de transportat marfă iar din 2004 a devenit și companie aeriană de transportat pasageri. TNT Airways deservește aeroporturi de pe cinci continente, cea mai mare acoperire fiind în Europa. Destinații pentru transporturile cu marfă sunt în Oceania (Australia - Sydney Airport), Asia de Est (China - Shanghai Pudong International Airport, Hong Kong - Hong Kong International Airport, Singapore - Singapore Changi Airport), Asia de Sud (India - Indira Gandhi International Airport). Cele mai multe curse internaționale realizate pe teritoriul Europei sunt în Italia și Spania.
Istoric
Înființată în 1999, cu sediul central în Liège, Belgia, TNT Airways avea ca domeniu de activitate transportul mărfurilor, fiind de altfel în subsidiara renumitei firme TNT Express. Prime zboruri realizate de TNT Airways au fost cu aeronavă British Aerospace BAe 146-300 QT între Liege şi Viena. Perioada anilor 2000 – 2005 este foarte importantă, cu multe aprobări obținute de companie: pentru a transporta pasageri, extinderea zborurilor din Europa către o acoperire la nivel mondial, compania devine membru IATA. În anul 2004 au loc primele zboruri cu pasageri către mai multe destinații mediteraneene. 2010 devine și el an istoric pentru companie pentru că TNT Airways își extinde rețeaua transporturilor de mărfuri la cinci curse pe săptămână și trei Boeing 777 se alătură flotei.
Baza operațională principală
Aeroportul Liège
Destinaţii
70
Zboruri din oraşele
TNT Airways oferă clienților posibilitatea de a transporta mărfuri și, de asemenea, de a transporta pasageri. Cele mai multe zboruri cu pasageri le realizează compania în Europa, destinațiile principale după numărul de aeroporturi fiind Spania și Italia. Singurul aeroport din România cu care are legături TNT Airways este Henri Coandă International Airport. Alte destinații europene sunt: Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovenia, Suedia, Elveția, Turcia, Marea Britanie.
Flotă
În decembrie 2010, flota TNT Airways înregistra 38 de aeronave, cu o medie de vârstă de 20,8 ani: 10 modele BAe 146-200QT , 7 aeronave BAe 146-300QT, 4 aeronave Boeing 737-300F 4, 9 aeronave Boeing 737-400F 9, 4 aeronave Boeing 747-400ERF 4, o aeronavă Boeing 757-200F 1 dedicate operațiunilor NATO și trei aeronave Boeing 777F.
Mărime flotă
40
Compania mamă
TNT Express
Persoane cheie
Niky Terzakis (MD)
Sedii
Liège, Belgia
Website
www.tntliege.com

Comentarii

Caută