plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Transavia.com France

image
Descriere
Transavia.com este o companie aeriană low-cost olandeză, ce operează în calitate de parte independentă a grupului Air France – KLM, cu sediul la Aeroportul Amsterdam Schiphol, membru al organizaţiei care reuneşte toţi transportatorii aerieni low-cost din Europa - ELFAA. Alte hub-uri importante sunt în Rotterdam, Eindhoven şi Paris – Orly. Este a doua companie ca mărime din Olanda, după KLM.
Istoric
Transavia a fost înfiinţată în anul 1965 din iniţiativa unui belgian şi a unui scoţian, sub denumirea Transavia Limburg, care a fost schimbată ulteriror în Transavia Holland, denumirea actuală fiind adoptată în anul 1986. Primele zboruri comerciale au avut loc din Aeroportul Schipol din Amsterdam. În anul 1998, Transavia a fost prima companie aeriană care a iniţiat deservirea zborurilor naţionale pe teritoriul Greciei, iar după fuziunea companiei cu Basiq Air, începând din ianuarie 2005, companiile aeriene olandeze au preluat denumirea Transavia.com.
Primul zbor
2007
Bagaje
Bagajul de mână permis este 1 bagaj de maxim 10 kg, şi dimeniuni de 55 x 35 x 25 cm, iar bagajul de cală admis nu trebuie să depăşească 32 kg, se acceptă maxim 5 bagaje de persoană cu greutatea totală de până la 50 kg.
Bazele operaționale
Paris-Orly, Nantes, Lyon, Lille
Destinaţii
30
Zboruri din oraşele
Compania oferă curse spre destinaţii din Europa, Africa şi Asia, dintre care pot fi amintite: Almeria, Barcelona, Fuerteventura, Girona, Gran Canaria, Ibiza, Jerez de la Frontera, La Palma, Lanzarote, Málaga, Menorca, Palma de Mallorca, Reus, Sevilla, Tenerife, Valencia, Paris, Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam.
Flotă
Flota Transavia cuprinde 10 aeronave Boeing 737-700 şi 23 Boeing 737-800.
Mărime flotă
10
Compania mamă
Air France (60%), Transavia.com (40%)
Persoane cheie
Antoine Pussiau, CEO
Sedii
Paray Vieille Poste, Franța
Website
http://www.Transavia.com

Comentarii

Caută