plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Doha

image
image
image
thumb thumb thumb

Doha este capitala şi cel mai mare oraş al Qatarului, situat în municipalitatea Ad Dawhah din Golful Persic. Oraşul concurează cu Dubai şi Abu Dhabi, fiind într-o expansiune rapidă în ceea ce priveşte numărul edificiilor în curs de realizare. Oraşul a fost înfiinţat în anul 1825, sub numele de Al-Bida, în prezent fiind centrul economic al ţării şi găzduind sediile celor mai mari companii petroliere din ţară, inclusive Qatar Petroleum, RasGas şi Qatargas.

Orasul Doha este un amalgam de arhitectură tradiţionala arabă şi modernă, printre cele mai interesante obiective afându-se: Marea Moschee - cu numeroasele sale cupole, Moscheea Abu Bakir al-Siddiq şi Satul tradiţional localizat în Parcul Al Rumelia, unde turistii pot cumpara ţesături, perle şi pot admira o barcă tradiţională , “Insula Palmier” – aflată la cinci minute de mers cu barca de Doha, mărginită de plaje cu nisip fin, insula este o oază de linişte, The Villagio Mall – o locaţie perfectă pentru pasionaţii de shopping.

În Doha au loc următoarele festivaluri şi evenimente anuale: Festivalul Cultural Doha – are loc în luna martie, şi este cel mai mare eveniment de acest gen din Qatar, include o serie de programe artistice de muzică poezie, teatru şi dans, International Food Festival, Ziua Natională a Qatar-ului – este o sărbătoare naţională a unificării şi independenţei ţării (18 decembrie), Festivalul de Film de la Doha. Spre Doha, efectuează zboruri companiile aeriene: Qatar Airways, Lufthansa, KLM, Pegasus Airlines, Turkish Airlines, Flydubai.

Comentarii

Caută