plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Antonov An-140

image
image
image
thumb thumb thumb

Caracteristica generală

Avion regional de pasageri, turbopropulsor

Producător

Modelul a fost creat de biroul uncrainean Antonov ASTC. Pe lângă linia principală de producție KSAMC, din Kharkiv, aeronava este fabricată în Samara, de către Aviakor, și asamblată sub licență de Compania Industrială de Fabricare de Aeronave Iran (HESA) din Shahin Shahr, Provincia Isfahan, Iran. A început, de asemnea, să fie asamblată în Kazakhstan.

Fabricat

Aeronava este produsă începând cu 1997, linia de fabricare fiind încă activă.

Primul zbor

Zborul inaugural a avut loc pe 17 septembrie 1997.

Preț

Au fost construite în total 31 de aeronave de acest tip, prețul unui avion fiind de 9 milioane US$.

Status

În mai 2013, 25 de aeronave Antonov An-140 se aflau în serviciul aerian, al poliției aviatice și militare, urmând alte 19 comenzi importante.

Descriere

Antonov An-140 este un avion regional de pasageri, turbopropulsor. Are o capacitate de transport de 52 de pasageri. AN-140 are o eficiență a combustibilului ridicată, poate fi operat pe distanțe mari, în condiții bune și adverse de vreme, ziua și noaptea, dispune de o poziție ridicată a aripii, o configurație standard a cozii și două motoare turbopropulsoare ТV3-117VМА-SBМ1. Aeronava AN-140 este gândită pentru transport de pasageri și transport mixt, cargo/pasageri. AN-140 este un înlocuitor al AN-24, care a fost operat timp de 40 de ani.

Modelul de bază An-140-100 poate fi construit cu scop civil, militar și special: pază maritimă, medicală, fotografie aeriană, explorare geologică, încărcătură etc. Aeronava regională An-140 în versiune VIP este concepută pentru a transporta 30 de pasageri în confort sporit. Compartimentul de pasageri al aeronavei poate fi divizat în două sau trei zone – salonul exclusiv, echipat cu patru scaune confortabile, audio și video, clasă business și cabină economy, cu 26 de locuri standard și un culoar standard.

Cei mai importanti clienti

An-140 este, în prezent, operat de către următoarele organizații: Antonov Airlines, Ilyich-Avia, Motor Sich ,Yakutia Airlines, Ministry of Defence (Rusia), Iran Police Aviation, Sepahan Airlines (HESA).

Comentarii