plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Antonov An-38

image
image
image
thumb thumb thumb

Caracteristica generală

Aeronavă de transport regională, cu două motoare turbopropulsoare

Producător

Modelul a fost proiectat de Biroul de Design Antonov din Kiev, Ucraina, și fabricat de Asociația de Producție de Aeronave Novosibirsk, Rusia, unele părți importante fiind realizate în Ucraina și Belarus.

Primul zbor

Primul zbor a avut loc pe 23 iunie 1994, Antonov An-38 primind certificarea pentru zborul internațional în aprilie 2000.

Status

Au fost realizate 11 aeronave, în prezent modelul aflându-se în serviciul activ.

Descriere

Antonov An-38 este o variantă extinsă și îmbunătățită a modelului Antonov An-28. Este o aeronavă de transport regională, cu două motoare turbopropulsoare. Impulsul pentru o parte din design-ul modelului Antonov An-28 a început în 1989 în India, unde era evident că exista o piață semnificativă pentru o aeronavă similară cu An-28, dar cu o gamă de 25-30 de locuri, Design-ul a fost aprobat un an mai târziu, și a fost expus în 1991, la Paris Air Show ca model.

Antonov An-38 este asemănător modelului mai vechi An-28, având aceleași aripi și coadă, dar are un fuzelaj mai mare și include o serie de îmbunătățiri, precum: o eficiență mai mare a combustibilului, confort sporit, și un nivel scăzut de zgomot interior cuplat cu o izolare mai bună a sunetului. Alte îmbunătățiri includ un număr mai mare de pasageri – 27, datorită creșterii sarcinii utile maxime la 2.500 kg, precum și vitezei maxime de 405 km/h. Designul său oferă posibilitatea de a opera în condiții adverse, este echipat cu radar de vreme, sisteme navigaționale sofisticate, și anvelope de joasă presiune care îi permit să funcționeze de pe aeroporturi neasfaltate și aerodromuri înghețate.

Cei mai importanti clienti

Cei mai importanți utilizatori sunt companiile Hangard Aviation, Alrosa Mirny Air Enterprise, Vostok Airlines.

Comentarii