plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Douglas MD-11

image
image
image
thumb thumb thumb

Caracteristica generală

Avion de pasageri turboreactor, cu trei motoare, de fuzelaj amplu, mediu/lung-curier

Producător

Acesta a fost construit de către McDonnell Douglas pentru a înlocui modelul DC-10, și mai târziu de către Boeing Commercial Airplanes.

Fabricat

Perioada de producție a fost cuprinsă între anii 1988 și 2000, fiind construite în total 200 de aeronave de acest tip.

Primul zbor

Primul zbor a fost efectuat pe 10 ianuarie 1990, avionul fiind introdus în serviciu în decembrie 1990, prin compania aerinană Finnair.

Status

În prezent, aeronava se află în serviciu.

Descriere

McDonnell Douglas MD-11 este un avion de pasageri turboreactor, cu trei motoare, de fuzelaj amplu, mediu/lung-curier. Bazat pe modelul DC-10, MD-11 dispune de un fuzelaj alungit, mărirea anvergurii aripilor prin montarea aripioarelor, o coadă mică, motoare noi, și o utilizare mărită a materialelor compozite. Douglas MD-11 are o capacitate de transport de 293-410 pasageri, în funcție de configurație, este echipat cu 3 motoare Pratt & Whitney PW4460, poate efectua zboruri pe o distanță maximă de 12,670 km, are viteza maximă de 876 km/h, și viteză de croazieră de 945 km/h. Două dintre motoarele sale sunt montate pe pilonii de sub aripi, iar cel de-al treilea la baza stabilizatorului vertical. Două aeronave Douglas MD-11 sunt operate în configurație VIP, una de către Saudia Royal Flight, pentru membrii familiei regale, iar cea de-a doua de East Jet, pentru ASACO Aviation.

Cei mai importanti clienti

Principalii utilizatori sunt companiile FedEx Express, UPS Airlines, World Airways, Lufthansa Cargo.

Comentarii