plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Fokker F50

image
image
image
image
image
image
image
thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb

Caracteristica generală

Avion de pasageri cu turboelice

Producător

Producătorul modelului este compania olandeză Fokker.

Fabricat

Realizarea modelului Fokker F50 a început în 1983, având primii clienți companiile aeriene DLT și Ansett Airlines. Producția s-a încheiat în 1996, după ce compania aeriană Fokker a intrat în lichidare, ultima aeronavă fiind livrată anul următor.

Primul zbor

Fokker a construit două prototipuri derivate din corpurile aeronavelor F27, primul dintre acestea zburând pentru prima dată pe 28 decembrie 1985.

Preț

Au fost create 213 aeronave de acest tip, prețul unui avion fiind de 17.5 milioane US$.

Status

Produsul nu se mai fabrică, dar este în serviciu.

Descriere

Fokker F50 este un avion de pasageri cu turboelice, conceput ca o îmbunătățire a modelului Fokker F27 și cu intenția de a-l substitui. Are funcția de transport de pasageri în zboruri regionale și scurte, deși există versiuni combinate de mărfuri și pasageri. Comercializat sub numele de Fokker F50 (cunoscut și sub numele de Fokker 500-100), acesta este o dezvoltare a modelului F27 Mark 500. Dispune de 2 turbopropulsoare Pratt & Whitney Canada PW125B sau PW127B, actualizarea avionicii și instrumentelor de cabină, o mai bună prezență a materialelor componente, dublul ferestrelor, precum și schimbarea sistemelor pneumatice cu cele hidraulice. Până la sfârșitul programului, au fost produse 213 aeronave de tip Fokker 50.

Cei mai importanti clienti

Cei mai importanți clienți sunt: Avianca, Malaysia Airlines, Firefly, MASwings, Denim Air, SkyWays Express și VLM Airlines. Alte 27 companii aeriene, inclusiv Air Astana, operează câteva aeronave de acest tip.

Comentarii