plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Ilyushin IL-96

image
image
image
thumb thumb thumb

Caracteristica generală

Avion comercial de pasageri turboreactor, lung-curier, de diametru mare

Producător

Aeronava a fost proiectată de Ilyushin în fosta Uniune Sovietică și fabricată de Asociația de Producție de Aeronave Voronezh, din Voronezh, Rusia.

Fabricat

Producția aeronavei a început în anul 1993, și se desfășoară și în prezent, fiind construite 29 de aeronave.

Primul zbor

Primul zbor a avut loc pe 28 septembrie 1988, aeronava intrând în serviciu pe 29 decembrie 1992, cu compania aeriană Aeroflot.

Preț

Costul unei aeronave este de 40-50 millioane US$.

Status

În prezent, Ilyushin IL-96 se află în serviciu.

Descriere

Ilyushin IL-96 este un avion comercial de pasageri turboreactor, lung-curier, de diametru mare, cu patru motoare. Ilyushin IL-96 este versiunea mai scurtă, cu autonomie mare, și cu tehnologie avansată a primului avion cu două culoare al Rusiei, Ilyushin IL-86. Acesta dispune de aripi supracritici echipate cu aripioare, o cabină de pilotaj de sticlă și un sistem de control fly-by-wire. Aeronava a fost certificată în 1992. Sistemele electronice de bord corespund cerințelor moderne pe rutele internaționale în Europa și America de Nord (RNP-1) și permit navigarea și aterizarea sub condițiile ICAO CAT III/A. IL-96 este oferit în trei variante principale:. IL-96-300, IL-96M / T și IL-96 – 400.

IL-96-300 are o capacitate standard de 262 de locuri, într-o configurație cu două clase, cu 18 de locuri. În septembrie 2006, se aflau în serviciu doar 17 aeronave IL- 96-300, cu companiile Aeroflot, KrasAir, Domodedovo Airlines, Atlant - Soyuz Airlines, Cubana de Aviacion și Rossiya. Două aeronave mai sunt pregătite la uzina de la Voronej pentru expediere la guvernul din Cuba. Aeroflot și Transaero au primit scutirea de taxe la importul de aeronave construite în Vest, în schimbul promisiunii lor de a cumpăra câteva aeronave IL- 96 fiecare.

Cei mai importanti clienti

Cei mai importanți clienți sunt Aeroflot, Rossiya, Cubana, Polet Airlines.

Comentarii