plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Saab 340

image
image
image
thumb thumb thumb

Caracteristica generală

Avion suedez de linie, cu două motoare turbopropulsoare

Producător

A fost realizat prin intermediul unui parteneriat între Saab și Fairchild Aircraft.

Fabricat

În total, au fost construite 459 de avioane Saab 340, în perioada de producție cuprinsă între 1983-1999.

Primul zbor

Aeronava a zburat pentru prima dată pe 25 ianuarie 1983, dar din cauza declinului vânzărilor, producția acesteia a fost închisă în 1998.

Status

Produsul nu se mai fabrică, însă se află încă în serviciu.

Descriere

Saab 340 este un avion suedez de linie, cu două motoare turbopropulsoare, destinat să acopere distanțe scurte. Saab 340 s-a dovedit a fi un avion regional extrem de popular, care a contribuit la lansarea clasei turbopropulsor cu 30 de locuri. În conformitate cu planul inițial, Saab a construit tot fuzelajul și stabilizatorul vertical din aluminiu, și a efectuat, de asemenea, asamblarea finală în Linköping, Suedia, în timp ce Fairchild a fost responsabil pentru aripi, ampenaj și nacelele montate aripi pentru cele două motoare turbopropulsoare. Saab 340 are o capacitate de transport de 34 de pasageri.

Ultima îmbunătățire a lui Saab 340 a fost Saab 340B Plus, care a introdus modificări dezvoltate pentru un Saab 2000 mai mare, incluzând un interior de cabină îmbunătățit. Primul Saab 340B Plus a fost livrat în martie 1994. Lipsa de vânzări și profitabilitate a obligat Saab să înceteze producția, atât a Saab 340, cât și a Saab 2000. Spre deosebire de competitorii săi, aeronava Saab 340 asigură multe avantaje în ceea ce privește eficiența din punct de vedere al costurilor.

Cei mai importanti clienti

Cei mai importanți clienți sunt companiile aeriene Regional Express Airlines, Silver Airways, Loganair, Peninsula Airways.

Comentarii