plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Sukhoi Superjet 100

image
image
image
thumb thumb thumb

Caracteristica generală

Avion comercial de pasageri regional, turboreactor

Producător

Dezvoltarea a început cu anul 2000, aeronava fiind concepută de către divizia de aeronave civile a companiei aerospațiale rusești Sukhoi, în cooperare cu principalul partener, Boeing.

Primul zbor

Zborul inaugural a fost realizat la 19 mai 2008. La 21 aprilie 2011, Superjet 100 a întreprins primul zbor comercial de pasageri, pe ruta Armavia, de la Yerevan la Moscova.

Preț

Au fost construite 53 de aeronave de acest tip, costul unei aeronave fiind de 35.5-36.2 milioane US$.

Status

Aeronava se află, în prezent, în serviciu.

Descriere

Sukhoi Superjet 100 este un avion comercial de pasageri regional, turboreactor. Conceput pentru a concura la nivel internațional cu concurenții săi An-158, Embraer și Bombardier, Superjet 100 pretinde costuri de operare considerabil mai mici, la un preț de achiziție mai mic, de 35 milioane de dolari. Asamblarea finală a Superjet 100 este realizată de către Asociația de Producție de Aeronave Komsomolsk-on-Amur. Motoarele sale SaM-146 sunt proiectate și produse de întreprinderea Franco-Rusă Powerjet, iar aeronava este comercializată pe plan internațional de către întreprinderea Internațională Italiano-Rusă SuperJet.

Superjet 100 a fost descris ca fiind cel mai important și de succes program de aeronave civile a industriei aerospațiale rusești. Se bucură de un sprijin considerabil din partea Ministerului Rus al Industriei și Comerțului, pe care îl consideră un proiect de prioritate de top. Fără motorul SaM146, dezvoltarea Superjet 100 costa aproximativ 1,4 miliarde dolari, cu 25% din această sumă finanțată de bugetul federal. Aeronava Sukhoi Superjet 100 are o capacitate de transport de 68-108 pasageri, în funcție de configurație.

Cei mai importanti clienti

Cel mai important client este Aeroflot.

Comentarii