Română

Contact
Blog

Informații pentru călători

Noutăți despre zboruri și călătorii, oferte promoționale, reduceri, destinații recomandate și sfaturi de călătorie

Transportarea băuturilor alcoolice și a alcoolului la bordul aeronavei

Există norme generale, dar există și reguli specifice în fiecare stat. De aceea, se recomandă să Vă informați referitor la cerințele pentru transportarea alcoolului în țara pe care doriți să o vizitați.

Șase locuri interzise turiștilor

Unele colțuri ale lumii sunt atât de periculoase, încât se recomandă să fie numai admirate de la înălțime. Astfel, în 2004 aborigenii unei insule au împușcat în elicopterul autorităților indiene care a sosit pentru a face o vizită populației băștinașe.

Pentru ce poate fi amendat un turist?

Uneori, pentru a atrage atenția poliției într-o țară străină este destul să hrăniți păsările într-o piață, să faceți duș după orele 23:00 sau să vă sărutați pe plajă.

Ce să alegi: returnarea sau modificarea biletului de avion?

Viața este imprevizibilă, de aceea se poate întâmpla ca decizia Dvs. de a zbora într-o altă țară poate fi reformulată. Deci, cum să returnați biletul sau să faceți modificări în itinerar? Vă oferim o instrucțiune în acest sens.

Ce este un zbor charter (închiriat)?

Un zbor charter este o călătorie într-un avion sau elicopter, care este rezervat pentru o anumită destinație, de o persoană sau un grup de persoane.

Ce sunt taxele de aeroport?

Aceste taxe de aeroport se aplică în circa 120 de state. Aplicarea și numărul de taxe sunt stabilite de guvernul țării sau regiunii respective, dar taxele în sine sunt calculate de fiecare aeroport în parte.

Regulile de comportament și siguranța în avion

În acest articol veți găsi regulile esențiale de comportament la bordul unei aeronave, explicațiile cu privire la importanța cerințelor anunțate de însoţitorii de bord, precum și un răspuns general despre acțiunile permise în avion.

De ce durează mai mult pentru avioane să zboare spre vest decât spre est?

Le ia mai mult timp avioanelor să zboare spre vest decât spre est din cauza vânturilor de mare altitudine, care suflă de la vest la est.

Peștele Fugu crează opere de artă pe nisip. Video!

​Pentru a-și atrage și cuceri partenerul, peștele japonez fugu efectuează adevărate opere de artă pe nisip.

Ce medicamente se pot transporta în avion

Persoanele care suferă de anumite afecțiuni, precum și părinții care călătoresc cu copii mici trebuie să știe regulile de transportare în avion a medicamentelor.

Cum să acționați, dacă cursa Dvs. întârzie sau a fost anulată

Cursele anulate sau reținute sunt un fenomen obișnuit în activitatea companiilor aeriene. În acest articol vom prezenta instrucțiuni detaliate despre comportamentul corect în aceste situații.

Ce să faceți dacă bagajul Dvs. a fost pierdut?

Dacă nu ați găsit valiza Dvs. pe banda de bagaje, nu vă panicați - acesta nu putea să dispară fără urmă. Angajații aeroportului vă vor oferi ajutor.