Compania aeriană Air Europa

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0
image

Descriere

Air Europa este a treia cea mai mare companie aeriană din Spania, după Iberia și Vueling. Compania aeriană are sediul în Polígono Son Noguera în Centro Empresarial Globalia din Llucmajor, Mallorca, Spania. De asemenea mai operează şi din Aeroportul Arlanda din Stockholm și Aeroportul Gothenburg-Landvetter, ambele din Suedia. De asemenea, oferă servicii de turism între Nordul și Vestul Europei și către staţiunile de vacanţă din Insulele Canare și Insulele Baleare. Linia aeriană funcționează şi pe rute programate intern și pe distanțe lungi către America de Nord și America de Sud. Baza sa principală se află la Aeroportul Palma de Mallorca. Pe parcursul ultimilor zece ani operaţiunile sale s-au concentrat tot mai mult pe zborurile regulate.

Istoric

Air Europa a început în 1986, înregistrată pe atunci în Spania ca Air España SA, ca parte a British ILG-Air Europe Group, iar 75% era deținută de bănci spaniole. Aceasta a avut inițial un design similar cu „Air Europe”, dar cu denumirea de Air Europa. Aeronavele erau înregistrate în Spania operând zboruri charter din stațiunile mediteraneene și orașele europene folosind un Boeing 737-300. Aceasta a fost prima companie privată spaniolă, în afară de zborurile charter care erau folosite drept principalul obiect de afaceri, care a operat zboruri naționale programate. Atunci când societatea-mamă ILG a încetat activitatea în 1991, Air Europa a continuat să opereze profitabil cu o flotă mai mare de aeronave Boeing 737. Aceasta a semnat un acord de franciză cu Iberia în ianuarie 1998, dar a fost dizolvată ulterior. În prezent, este deţinută de Globalia Corporación Empresarial SA. La sfârșitul anilor 1990, a fost introdusă împreună cu o nouă schemă de culori o serie de aeronave Boeing 737-800. În iunie 2005, a fost anunțată printre cei patru viitori membrii asociaţi ai alianţei SkyTeam ce trebuia să se alăture până în 2006. Însă cu toate acestea data aderării a fost amânată, iar compania a devenit membru de la 1 septembrie 2007. Air Europa a fost societatea-mamă pentru Air Dominicana, principala linie aeriană a Republicii Dominicane de pe atunci până când a dat faliment la 21 septembrie 2009.

Baza operațională principală

Aeroportul Madrid Barajas

Destinaţii

44

Orașe Focus

Barcelona, Tenerife South

Zboruri din oraşele

Printre destinaţiile companiei se numără în prezent şi: Olanda, Gambia, China, Belgia, Argentina, Mexic, Venezuela, Regatul Unit, Columbia, Senegal, Elveţia, Ecuador, Cuba, Peru, Portugalia, Insulele Seychelles, Guinea Ecuatorială, Maroc, SUA, Italia, Uruguay şi altele.

Flotă

În decembrie 2012, compania număra următoarele aeronave: 10 Airbus A330-200, 18 Boeing 737-800, 11 Embraer E-195LR. De asemenea, se mai află pe lista de aşteptare a comenzilor 44 de aeronave. Vârsta medie a aeronavelor este de 7,5 ani.

Mărime flotă

43

Compania mamă

Globalia Corp.

Persoane cheie

Juan José Hidalgo (Chairman and CEO)

Sedii

Llucmajor, Mallorca, Spania

Website

www.AirEuropa.com