plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Ce sunt taxele de aeroport?

Probabil toți pasagerii, cumpărând biletele, și-au pus întrebarea: de ce prețurile biletelor variază atât de semnificativ de la o companie aeriană la alta, ba chiar și la aceeași companie aeriană, pentru aceeași distanță, dar în direcția opusă? Pasagerii care zboară frecvent cunosc că se poate întâmpla să plătești sume diferite pentru zborul dus-întors, compania aeriană fiind aceeași. Acest fapt nu este doar un moft al proprietarilor navei aeriene: prețul biletelor este influențat de regulile stabilite de aeroporturi. Conform acestora, companiile aeriene ce apelează la serviciile aeroportului trebuie să efectueze anumite plăți pentru deservire, numite taxe de aeroport.

Aceste taxe de aeroport se aplică în circa 120 de state. Aplicarea și numărul de taxe sunt stabilite de guvernul țării sau regiunii respective, dar taxele în sine sunt calculate de fiecare aeroport în parte. Toate taxele de aeroport au un scop strict determinat: de exemplu, pentru reconstrucția aeroportului sau aerodromului, reducerea nivelului de zgomot etc. Taxele pentru decolare, aterizare, asigurarea siguranței zborurilor, utilizarea aeroportului și deservirea comercială a pasagerilor se percep în toate aeroporturile.

Poate fi prevăzută și o taxă pentru inspecție vamală, control sanitar și chiar pentru serviciul veterinar, indiferent dacă pasagerul transportă animale de companie, sau nu. Iar dacă luăm în considerare și faptul că taxele pot varia în funcție de ora zborului și clasa avionului, motivele fluctuațiilor de preț a biletelor de avion devin evidente.

Informația despre toate taxele de aeroport este publicată pe site-urile aeroporturilor, dar pasagerii se pot interesa despre acestea: taxele sunt incluse în prețul biletului, pentru că anume companiile aeriene achită taxele în favoarea companiilor în proprietatea cărora se află aeroporturile. Unicul fapt, ce trebuie luat în considerare atunci când planificați itinerarul zborului Dvs. este - fiecare escală înseamnă taxe achitate în plus.

Comentarii