plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Transportarea băuturilor alcoolice și a alcoolului la bordul aeronavei

Există norme generale, pe care le respectă majoritatea companiilor aeriene, dar există și reguli specifice în fiecare stat. De aceea, se recomandă să Vă informați referitor la cerințele pentru transportarea alcoolului în țara pe care doriți să o vizitați. Dacă statul în care plecați a stabilit norme mai stricte decât cele generale, atunci va trebui să Vă conformați acestora.

Transportarea băuturilor alcoolice în bagajul de mână

La momentul actual se impun limite stricte în ceea ce privește transportarea lichidelor în salonul avionului. Majoritatea companiilor aeriene permit transportarea la bordul aeronavei a lichidului ambalat în recipiente de maxim 100 ml fiecare, dar într-un volum total de până la 1 litru. Așadar, în bagajul de mână se permite numai transportarea a sticluțelor-miniaturi cu alcool și a ploștilor cu un volum de până la 100 ml. Excepție se face numai pentru băuturile cumpărate în Duty Free și ambalate într-un anumit fel.

Alcoolul din zona Duty Free 

Dacă pasagerul călător ește cu o cursă directă și legislația țării de destinație permite transportarea alcoolului, atunci acesta poate cumpăra băuturi alcoolice în magazinele Duty Free și le poate transporta la bordul avionului. Cu toate acestea, trebuie să ținem minte că nu se permite despachetarea alcoolului cumpărat din magazinele Duty Free, înainte de a se ajunge la destinație. Dacă respectiva cursă presupune o escală, atunci transportarea alcoolului depinde de legislația în vigoare a statului în care are loc zborul de legătură.

Transportarea alcoolului în bagajul de cală

Dat fiind faptul că în bagajul de mână se poate transporta numai o cantitate foarte mică de alcool, majoritatea pasagerilor preferă să transporte alcoolul în bagajul de cală. Majoritatea companiilor aeriene impune următoarele norme pentru transportarea alcoolului în bagajul de cală: nu există restricții cu privire la cantitatea băuturilor cu o concentrație de alcool mai mică de 24%, dar pentru băuturile alcoolice tari (24-70%) se permite transportarea a maxim cinci litri de către un pasager. Transportarea băuturilor alcoolice cu o concentrație de alcool mai mare este interzisă. Alcoolul se va transporta în recipientele care sunt destinate pentru comerț cu amănuntul. Prin urmare, sticla în care se conține băutura trebuie să aibă o etichetă.

Comentarii