plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Ce medicamente se pot transporta în avion

Persoanele care suferă de anumite afecțiuni, precum și părinții care călătoresc cu copii mici trebuie să știe regulile de transportare în avion a medicamentelor. La momentul actual nu există un regulament unic cu privire la transportarea medicamentelor, de aceea înainte de călătorie trebuie să studiați normele în vigoare care se aplică în statul de destinație, pentru transportare a acestora.

Normele generale cu privire la transportarea medicamentelor la bordul avionului
În bagajul de mână se permite transportarea medicamentelor solide, lichide și cu aspect cremos în cantitățile necesare persoanei, pentru întreaga călătorie. Așadar, în cazul unei călătorii de treizeci de zile, pasagerul poate lua la bordul aeronavei cantitatea de medicamente necesară pentru administrare pe parcursul perioadei respective.

Transportarea medicamentelor care nu sunt destinate pentru uz personalSe poate transporta o cantitate mică de medicamentele ce nu sunt destinate pentru uz propriu, dacă acestea nu conțin substanțe narcotice. Multe persoane care călătoresc din țările Europei de Est le duc rudelor sale din SUA și Canada medicamente. Pentru transportarea acestora este de preferat să aveți la Dvs. bonurile fiscale de la farmacie, care demonstrează proveniența legală a acestora.

Transportarea substanțelor narcoticePentru transportarea medicamentelor pentru afecțiuni oncologice, a medicamentelor somnifere și antinevralgice, a insulinei și seringilor pentru aceasta, a medicamentelor ce conțin substanțe narcotice sau substanțe considerate echivalente celor narcotice, pasagerul trebuie să prezinte certificatul medical sau rețeta prescrisă de medic. Aceste documente confirmă că pacientul are nevoie să administreze regulat o anumită cantitate de aceste medicamente. Pentru a evita problemele potențiale, este bine să aveți o traducere în limba engleză a certificatului medical sau a rețetei prescrise. Mai mult decât atât, se recomandă să consultați un angajat al companieie aeriene în prealabil, pentru a afla normele cu privire la transportarea medicamentelor, impuse de aceasta.

Transportarea medicamentelor în bagajul de cală

Dacă administrarea medicamentelor nu este urgentă, atunci se recomandă ca acestea să fie transportate în bagaj. În prealabil, trebuie să ambalați meticulos medicamentele, pentru a preveni scurgerea acestora și deteriorarea hainelor. Bagajele transportate în avion sunt adesea expuse unor acțiuni mecanice: acestea pot fi împinse sau răsturnate, de aceea trebuie să Vă asigurați la maxim cu privire la siguranța conținutului bagajelor.

Transportarea medicamentelor în bagajul de mână
Volumul medicamentelor lichide, transportate în salonul avionului, nu va depăși 100 ml. În caz contrar este mai bine să le puneți în valiză. Ambalajul medicamentului trebuie să aibă eticheta uzinei sau farmaciei, cu indicarea denumirii medicamentului și a informației complete despre acesta, inclusiv compoziția și termenul de valabilitate al acestuia.

Produsele, transportarea cărora este interzisă în bagajul de mână

Nu se permite transportarea în salonul aeronavei a substanțelor lichide sau cu aspect de gel, precum: mâncarea pentru copii; medicamentele; gelurile și spray-urile; produsele cosmetice pentru igienă individuală: soluțiile antibacteriene, pasta de dinți, apa de gură etc.; produsele cosmetice: rujurile și gloss-urile pentru buze, rimelul, cremele, parfumurile și deodorantele.

Produsele, transportarea cărora se permite în salonul avionului

Există câteva excepții de la regulile generale, care se aplică pentru anumite categorii de persoane. Prin urmare, în bagajul de mână se permite transportarea medicamentelor de care pasagerul are nevoie, din cauza unor probleme de sănătate (insulina, medicamente antihistaminice, antinevralgice). Necesitatea de administrare regulată trebuie să fie confirmată de un certificat medical sau extrasul medical relevant. Părinții care au copii mici pot lua în salonul avionului cantitatea de mancare pentru bebeluși, necesară pentru perioada zborului. Medicamentele și mancarea pentru bebeluși sunt verificate obligatoriu de serviciul securitatății aeroportuare, cu ajutorul aparatelor tehnologice specializate, inclusiv cu ajutorul detectorilor de radiație și senzorilor ce determină prezența de substanțe explozive și narcotice. Angajații serviciului respectiv Vă pot solicita să deschideți vasul, pentru a verifica conținutul acestuia.

Determinarea numărului de substanțe transportate

În majoritate statelor lumii se aplică regula de însumare a volumelor vaselor transportate. În esență, aceasta înseamnă că se calculează suma totală a volumului de lichide tranportat în toate vasele care conțin lichide (sticluțe sau altele). Dacă volumul total al acestora depășește 100 ml, atunci probabil vei fi nevoit să aruncați unele dintre ele la gunoi, deoarece la momentul controlului vamal bagajul Dvs. de cală deja a fost predat.

Comentarii